Rabatt på hotell og reiser med et kredittkort

Visste du at du kan få gode rabatter på reiser og hotell med en rekke kredittkort? Mange er ikke klar over at kortene kan være gode turkamerater takket være mange og store prisavslag.

Det er ikke umulig å spare mange hundre, for ikke å si tusenvis av kroner. Men for å få til dette må du passe på å velge de riktige kortene. For denne fordelen får du bare med de beste kredittkortene.

Under har vi listet opp noen av kortene som er bedre enn de fleste på reisebesparelser. Sjekk også ut kredittkortsiden kredittkortinfo som også har listet en rekke kort med rabatter og cashback.

Bank Norwegians kredittkort

Norwegian-kortet er blitt et av de mest populære kredittkortene i Norge. Mye av grunnen til dette er poengene du får hver gang du bruker det. For det spiller ingen rolle hva du kjøper. Poengene får du uansett.

Poengene, eller CashPoints som Bank Norwegian kaller dem, gjør seg gjeldende i varierende grad:

  • Du får 1 % i CashPoint på stort sett all handel.
  • Du kan få 4 % i poeng hver gang du bruker kortet til å kjøpe en billigbillett hos Norwegian.
  • Kjøper du en Flex-billett samme sted, tjener du hele 10 % i CashPoint.

Og nå kommer det fine med kortet: 1 CashPoint tilsvarer 1 krone. Og du kan bruke poengene hver gang du kjøper en flybillett hos Norwegian.

La oss tenke oss at du har 2.000 CashPoints. Flybilletten du bestiller koster 1.500 kroner. Dermed bruker du 1.500 poeng for å kjøpe billetten. Nå har du fortsatt 500 poeng som du kan bruke på en annen billett.

re:members kredittkort

re:member-kortet er et annet, populært kredittkort. De gode rabattene som følger med kortet er en viktig årsak til at så mange har dette kortet i lommeboken.

I motsetning til Norwegian-kortet tjener du ikke poeng hver gang du bruker re:members kort. Til gjengjeld kan rabattene være en god del større enn dem du får med andre kort. re:member har inngått rabattavtaler med godt over 200 forhandlere på vegne av kundene sine.

Kortet har blant annet en rekke gode rabatter for alle reiseglade. Her er bare noen eksempler:

  • Expedia – 10 % på flybilletter og hotellopphold.
  • Interhome – 10 % i rabatt på leiligheter og feriehus over hele verden.
  • Nordic Choice Hotels – 7 % i avslag på hotellovernattinger.
  • Flyselskaper – Kortet gir deg også rabatter hos selskap som Emirates, Lufthansa og Qatar Airways.

Som med de andre kortene vi omtaler på denne siden, får du også her rabattene automatisk så lenge du betaler med kredittkortet.

Gebyrfri Visa

Kredittkortet Gebyrfri Visa fra Santander er også et av kortene som det lønner å ha med seg, både før, under og etter reisen. Dette kortet har en rekke fordeler som alle turentusiaster kan glede seg over. Såkalte Kickbacks, for eksempel.

Kickback høres kanskje eksotisk ut. Men i realiteten er ikke dette vanskeligere enn at du får penger tilbake på kjøpesummen du belaster kortet med. Leter du litt kan du finne tilbud som gir deg store prisavslag på alt fra leiebil og flybilletter til restaurantbesøk og konsertbilletter.

I tillegg inngår kortet i Santanders DealPass-program. Også her er det mulig å spare flere titalls prosent på den opprinnelige prisen.

Her er noen eksempler på reisebesparelsene Gebyrfri Visa kan gi deg:

  • Inntil 40 % i rabatt på Hotels.com.
  • Minst 15 % i rabatt på bestillinger hos Booking.com.
  • 15 % i avslag på leiebil hos Avis.no.

VIP Credit Card

VIP Credit Card-kortet har ikke like mange fordeler som kortene over. Allikevel er det et godt reisefølge, ikke minst på grunn av rabattene du kan få på overnattinger på Scandic-hotellene.

I tillegg kan du også få rabatter på flere restauranter og velværeklinikker, først og fremst i Oslo-området.

Vi må heller ikke glemme leiebiler. VIP-kortet gir deg en besparelse på 10 % på leiebiler fra Avis Bilutleie.

Gratis reiseforsikring

Uhell kan skje. Også på reise. Mange kredittkort inkluderer gratis reiseforsikring.

Alle kortene over inkluderer gratis reiseforsikring. Disse er helt på høyde med reiseforsikringene du betaler for, spesielt hvis reisen er av det kortere slaget. En chartertur til Syden for eksempel.

Dette er nok en ting du kan spare penger på når du reiser med kredittkort.

Bare pass på at du sjekker vilkårene for de forskjellige kort-forsikringene. Du bør sammenligne dem med Europeiske sine for eksempel, for å unngå at du er underforsikret på reisen din.

Så må du også huske på å betale minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet for at gratisforsikringene skal gjelde.

Tips på tampen

Du kan spare mange tusen kroner med kredittkort. Spesielt hvis du reiser mye. Men for at besparelsene skal bli reelle, må du betale tilbake alt du skylder på første forfall. Velger du å gjøre noe annet, for eksempel å bare betale minimumsbeløpet, vil du pådra deg kredittkortgjeld. Med tilhørende kredittkortrenter. Og da går vinningen raskt opp i spinningen. Er du en fornuftig kredittkortbruker er det ingen ting i veien for å eie flere kort. For det er forskjeller på hva slags rabatter og besparelser de forskjellige kortene kan gi deg. Eier du, for eksempel, både et Norwegians-kort og et Gebyrfri Visa, vil du kunne spare enda flere penger enn om du bare har ett av dem i lommeboken.